• Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

  • 0800 90 270
IVLA I De Intergemeentelijke V

Je afvalproductie opvolgen of een ophaling van grofhuisvuil aanvragen? Het kan allemaal online. Maak snel je login aan!

  • by:
  • April 19th, 2022
  • Category:

Groepsaankoop #1000regentonnen van 19 april tot 30 mei


Van 19 april tot 30 mei kan je als inwoner van Brakel, Horebeke, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Ronse of Zwalm een duurzame regenton aankopen aan een interessante prijs via een groepsaankoop. De actie kadert in de Zuid-Oost-Vlaamse campagne #1000regentonnen. Het streefdoel is dat er in onze regio duizend regentonnen bijkomen, goed voor 300.000 liter wateropvang.

Het belang van wateropvang

Regenwater is een kostbaar goed. Droge zomers met een tekort aan water vormen een probleem voor landbouw en natuur. En een teveel aan water leidt tot wateroverlast, soms met vernietigende kracht. Met een regenton vang je hemelwater op zodat er minder naar de riool wegvloeit. Je kan het gebruiken in je tuin of om je auto of fiets te wassen. Zo bespaar je heel wat liters op je stadswaterverbruik. Regenwater bevat nauwelijks kalk, waardoor het goed is voor je bloemen en planten. 

Met een regenton doe je goed voor de natuur, bespaar je op je waterfactuur en help je mee om jouw gemeente of stad klimaatbestendig te maken.

Zo bestel je jouw regenton 

De campagne #1000regentonnen start op 19 april. Vanaf die dag kan je op de website www.1000regentonnen.be een regenton bestellen.

Je kan kiezen uit drie types: een standaardton, een muurmodel en een designmodel met bloembak. Het zijn stuk voor stuk kwalitatieve, duurzame en weerbestendige tonnen. 

Je ton wordt thuis geleverd. Als je wil, kan je ze bij de levering laten aansluiten op je regenpijp. 

De groepsaankoop regentonnen is een initiatief van streekintercommunale SOLVA in samenwerking met afvalintercommunales ilva en IVLA.

Doe mee aan de groepsaankoop #1000regentonnen, een goede zaak voor je portemonnee en het klimaat!