Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

 • Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

 • 0800 90 270
IVLA I De Intergemeentelijke V

Je afvalproductie opvolgen of een ophaling van grofhuisvuil aanvragen? Het kan allemaal online. Maak snel je login aan!

 • by: IVLA
 • February 6th, 2022
 • Category:

Nieuw rekeningnummer op je Diftar aanslagbiljet


De afvalintercommunale IVLA zal voortaan ook het Diftar aanslagbiljet innen voor Zwalm. Vorig jaar was dit reeds het geval voor Brakel, Horebeke, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse en Wortegem-Petegem.

Door zelf alles te innen, ontzorgen we de lokale besturen en kunnen we onze dienstverlening naar de inwoners toe ook optimaliseren.

Wat verandert er voor jou als inwoner?

 • Je ontvangt je aanslagbiljet in de loop van februari of begin maart. Let erop dat je het verschuldigde bedrag overmaakt op het nieuwe rekeningnummer
  BE97 0910 2255 4549.
 • De IVLA-infolijn 0800 90 270 is het centrale aanspreekpunt voor al je vragen over je aanslagbiljet, je afvalophaling en je recyclageparkbezoeken. Je hoeft dus niet meer naar je gemeente of stad te bellen.

Wil je je afvalproductie opvolgen?

Dat kan via jouw  persoonlijk portaal.

 1. Zorg ervoor dat je het rijksregisternummer van het gezinshoofd bij de hand hebt.
 2. Registreer je en vraag een wachtwoord aan.
 3. Met dit wachtwoord kan je inloggen en je eigen afvalproductie volgen.

Hoe werkt DIFTAR?

DIFTAR is de afkorting van geDIFferentieerd TARief. Met DIFTAR betaalt iedereen in functie van de opgehaalde hoeveelheid afval. Om dit te meten, wordt de container gewogen vóór lediging en na lediging. Het verschil tussen deze twee wegingen is de hoeveelheid afval die wordt aangerekend.

Is dit fraudebestendig?

Wegen is alleen mogelijk in een afvalcontainer met een gegevens-chip. Deze gegevens kunnen op geen enkele manier gewijzigd worden zodat fraude uitgesloten is.

Gestolen containers of containers die afgemeld werden omdat de bewoners verhuisd zijn, worden op een zwarte lijst gezet. Op deze manier kan er geen afval meegegeven worden op rekening van een andere bewoner.

Wat als passanten afval in mijn container gooien?

Het is mogelijk om een container te voorzien van een slot dat de gebruiker kan openen met behulp van een sleutel. Deze sloten zijn zo ontworpen dat, als de container wordt omgekeerd door het beladingsmechanisme van de huisvuilwagen, het slotmechanisme verschuift waardoor het slot wordt ontsloten. Een dergelijk slot kan aangevraagd worden via de IVLA-infolijn en kost 30 euro.

Diftar