Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

  • Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

  • 0800 90 270
IVLA I De Intergemeentelijke V

Je afvalproductie opvolgen of een ophaling van grofhuisvuil aanvragen? Het kan allemaal online. Maak snel je login aan!

  • by: IVLA
  • August 1st, 2022
  • Category:

Uitleendienst herbruikbare bekers


Organiseer je een evenement? Dan heb je herbruikbare bekers nodig! Wist je dat IVLA in samenwerking met de Kringwinkel maar liefst 15.000 herbruikbare bekers ter beschikking stelt van verenigingen en stadsdiensten binnen ons werkingsgebied?

herbruikbare bekers

Wens je als verenigingen een activiteit te organiseren waarbij je aandacht hebt voor duurzaamheid en milieu?
Weet dan dat IVLA in samenwerking met De Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen 15.000 herbruikbare bekers ter beschikking stelt.

Indien je als verenigingen en/of stadsdienst actief bent binnen het gebied van IVLA (Lierde, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem, Maarkedal, Horebeke, Brakel en Zwalm) dan kun je deze herbruikbare bekers ontlenen aan een bedrag van 0,08 euro/beker. Dit bedrag omvat de huur, afwassen en drogen van de bekers.  De bekers worden in makkelijk hanteerbare bakken ter beschikking gesteld. Belangrijk is dat je op jouw evenement een inwisselsysteem voorziet (bv. via een kleine waarborg) om bezoekers aan te sporen de bekers terug in te leveren. Op aanvraag kunnen de bekers ook buiten het werkingsgebied van IVLA ontleend worden.

Info

Wens je bekers te ontlenen of had je graag meer informatie? Neem dan contact op met projectverantwoordelijke Maarten. Dit kan telefonisch via 0491 15 86 31 of via mail op herbruikbarebekers@kwzov.be

Iedere activiteit in onze regio kan dankzij jou duurzaam en milieuvriendelijk georganiseerd worden!

Wetgeving rond cateringmateriaal

Eventorganisatoren zijn volgens artikel 5.3.12.1 van het VLAREMA verplicht om herbruikbare bekers te gebruiken. Indien organisatoren ervoor kiezen om deels of volledig met eenmalige drankrecipiënten te blijven werken moet hiervan minimaal 95% van de geserveerde verpakkingen ingezameld worden voor recyclage. De bewijslast hiervoor ligt bij de organisator.

Met de beslissingsboom van OVAM kun je beoordelen of jouw activiteit of gebeurtenis een evenement is en of de wetgeving rond cateringmateriaal van toepassing is.