Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

  • Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

  • 0800 90 270
IVLA I De Intergemeentelijke V

Je afvalproductie opvolgen of een ophaling van grofhuisvuil aanvragen? Het kan allemaal online. Maak snel je login aan!

  • by: IVLA
  • December 31st, 2022
  • Category:

Voordelige compostvaten


Als inwoner uit ons werkingsgebied kan je een compostvat tegen een zeer voordelig tarief aankopen via onze IVLA-infolijn 0800 90 270.

Door zelf keuken- en tuinafval te composteren, voorkom je heel wat afval en spaar je geld uit op je afvalfactuur. De compost is bovendien een prima bodemverbeteraar in de tuin.
Composteren kan op verschillende manieren: 

  • op een composthoop
  • in een compostvat
  • in een compostbak
  • in een wormenbak

IVLA heeft samen met jouw gemeentebestuur een voorraad composteersystemen aangekocht. Die zijn te koop aan een zeer interessante prijs. 

Een compostvat of -bak kopen
Wens je een compostvat te kopen, dan kan dit via de IVLA-infolijn 0800 90 270. Tegen de zeer democratische prijs van € 40 wordt je nieuwe compostvat aan huis geleverd! Een compostvat is 98 cm hoog en heeft een diameter van 80 cm.

Een kunststof compostbak kost € 95 en kan enkel worden afgehaald te Oudenaarde. De afmetingen zijn 100 cm (hoogte) x 100 cm (breedte) x 120 cm (diepte).

Wat kan je composteren
Thuiscomposteren is helemaal niet moeilijk, eens je de regels kent. Alle groeten, fruit, noten en resten uit je sier- of moestuin kan je thuiscomposteren. Dit geldt niet voor resten van vlees of vis, botten en graten, brood en gebak, rijst, pasta, frieten, gekookte groenten, vet en sauzen, ...

In het filmpje ontdek je hoe je aan de slag gaat met een compostvat of -bak.

Weet je niet zeker of je iets kan thuiscomposteren? De online thuiscomposteerwijzer van Vlaco is een handig hulpmiddel!
Op www.vlaco.be vind je heel wat informatie over thuiskringlopen.

Infosessies
Nog niet helemaal zeker of thuiscomposteren iets voor jou is? Schrijf je dan in op een van onze infosessies. Je leert er over de verschillende composteersystemen, wat je wel en niet kan composteren en hoe je de compost kan gebruiken.

Voor wie
De compostvaten kunnen worden aangekocht door inwoners van Brakel, Horebeke, Lierde, Maarkedal, Oudenaarde, Ronse, Wortegem-Petegem en Zwalm.