Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

  • Opmerkingen, vragen of wens je meer inlichtingen? Neem contact op met de gratis IVLA-infolijn op het nummer

  • 0800 90 270
IVLA I De Intergemeentelijke V

Je afvalproductie opvolgen of een ophaling van grofhuisvuil aanvragen? Het kan allemaal online. Maak snel je login aan!

  • by: IVLA
  • January 5th, 2022
  • Category:

Nieuw OlioBox-inzamelpunt in Oudenaarde en Brakel


Tot nu toe kon je met gebruikte frituurolie enkel in het recyclagepark terecht. Daar komt verandering in voor de inwoners van Oudenaarde en Brakel.

Gebruikte frituurvetten zijn schadelijk voor het milieu, maar kunnen zeer waardevol zijn wanneer ze op de juiste manier worden ingezameld. Zo worden ze gerecycleerd tot duurzame biobrandstoffen die tot 90% minder CO2 uitstoten. Naar schatting verdwijnt toch nog zo’n 30% van de gebruikte frituurvetten in het riool, in sloten, of bij het restafval. Daar wil IVLA verandering in brengen.

Tot nu toe kon je met gebruikte frituurolie enkel in het recyclagepark terecht. We zijn er echter van overtuigd dat we meer kunnen recupereren als we extra inzamelpunten voorzien. Daarom plaatsen we in samenwerking met stad Oudenaarde en gemeente Brakel een OlioBox nabij de glasbolsites in de Eindrieskaai (Oudenaarde) en de Theo Brakelstraat (Brakel).

Het gaat om een proefproject. Indien zou blijken dat de OlioBox voor overlast zorgt (bv. in geval van sluikstort rond de containers, lekken, …), wordt deze terug weggehaald.

Per volle OlioBox gaat er een bedrag naar Natuurpunt en Natagora. Zo creëren we 8m² natuur.

Laat niks achter naast de container. Ook niet wanneer deze vol zit.

oliobox